Bedő Bútor Berettyóújfaluban

Cégünk 1986-ban egyéni vállalkozásként indult, amely nyílászárók készítésével foglalkozott. Majd 1992-ben tértünk át bútorkészítésre. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően egyre korszerűbb gépekkel készítjük a minden igényt kielégítő bútorokat. Ehhez minőségi alapanyagok, megbízható vasalatok és vonzó, a legújabb divatirányzatokhoz is illeszkedő díszítő és kiegészítő elemek, valamint színvonalas szolgáltatások folyamatos biztosításával járulunk hozzá.


Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyének egyik pályázója volt Bedő Vince berettyóújfalui vállalkozó, aki speciális bútormegmunkáló gép vásárlására használta fel az elnyert 16 millió forintot, amely az összköltség 65%-a. A fennmaradó 35% önrészt a vállalkozónak kellett hozzátennie.

Honnan indult és merre tart az Ön vállalkozása?

- Eredeti szakmámat illetően épületasztalos vagyok. Szakmunkásvizsgám után Budapestre mentem, a Hajógyárba, ahol úszódarukat készítettünk. Ezek belső része faburkolattal készült, és követelmény volt a minőségi munka. Bár jól éreztem magam ott, mégis hazajöttem közel három év múlva, és hosszú ideig a sörpalackozóban dolgoztam. Egyéni vállalkozásomat, mint kisiparos 1986-ban kezdtem, házunk közel 80 négyzetméteres pincéjében. Eleinte ajtót, ablakot készítettem, és mivel igény volt akkoriban a bútorkészítésre, elkezdtem gyártani a megrendelések szerint. Bővítettem a műhelyemet, később a meglévőek mellé vásároltam egy bútorlapszabász gépet.

Most egy szép bemutatóteremben vagyunk, szomszédban a műhelyek. Mikor költöztette át ide a vállalkozását?

- Ahol most vagyunk, azt 2000-től vettem bérbe és 2006-ig műhelyként funkcionált. Majd átalakítottuk bemutatóteremmé, ahol kész konyhabútort, bútorlapmintákat, bútorkellékeket, munkalapmintákat láthatnak vásárlóink és megrendelőink. Vettünk számítógép-vezérlésű bútorlapszabász gépet, élzárót, és kisebb nagyobb vásárlásokkal fejlesztettük a gépparkot. Arra törekszünk, hogy kizárólag jó minőségű alapanyagokkal dolgozzunk, és hogy a vevővel közösen kialakított tervet a lehető legjobban megvalósítsuk.

Milyen megrendeléseik vannak?

- Magánszemélyek és közületek egyaránt fordulnak hozzánk. Készítünk önkormányzatok részére iroda-berendezéseket, Biharkeresztesen a vasútállomás felújításakor kaptunk nagyobb megrendelést, és vállaljuk magánszemélyek egyedi bútorainak megtervezését, készítését.

Pályázatának megírásakor újszerű beruházásokat vállalt. Mit kell tudnunk ezekről?

- Az elnyert támogatásból megvásárolt CNC megmunkáló központ gyorsabbá és pontosabbá teszi munkánkat. Természetesen tekintettel vagyunk a környezetvédelmi szempontokra, és fontos számunkra az üzemeltetési költség csökkentése is. Ezért napkollektoros melegvízelőállító- és fűtőrendszer segítségével biztosítjuk az energiaellátást, a napelemes rendszer telepítésével pedig kiegészítjük a vállalkozás elektromosáram-igényét. Valamennyi fejlesztésünk arra irányul, hogy lépést tartsunk a napi kihívásokkal, és nagyon fontos számomra, hogy a bútorüzemben dolgozó négy asztalos és a pályázat lezárása után felvehető két szakember munkája folyamatos legyen. Szeretném azt is, hogy valamennyire megtérüljön az az energia, amit vállalkozásomba fektettem az elmúlt közel negyedszázad alatt.

Bedő Vince